Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi....kako ide sa prijavama,jel prijavljujete sve sto imate a da je na citesu ili ne?....ja prijavio burmanca bilo mi usput pa sam licno odneo...pitao sam sta se dalje radi a lik iz kancelarije mi je rekao da ce se najverovatnije CIPOVATI-OBELEZAVATI zmije i izdavati nekakva potvrda sto ce po mojoj pretpostavci kostati lepo....
Uz molbu , nove godine mogu da se prijave cites zivotinje . Pozovite ministarstvo i informisite se detaljnije .
Nisam siguran ali vredi pokusati . Tu informaciju sam cuo ali nisam proveravao
Novo je i to da ce i unutrasnji promet CITES vrstama bez papira (a ne samo prekogranicni) uskoro ici na krivicnu odgovornost umesto na prekrsajnu kao do sada.
A šta dave više, do sada su valjda skontali da su kod nas sve CITES životinje iz odgoja, osim onih koje uvozi Vukašinović. Njemu daju da bez problema uveze bilo šta iz prirode, a ovde dave ljude zbog životinja za koje i sami znaju da su iz odgoja. A ako ne znaju, onda su veće debilčine nego što sam mislio. Baš zbog ovakvih stvari ne čuvam ništa sa CITES liste. Ne želim da imam posla sa njima. Ispadne jednostavnije i poštenije valjati dop, nego razmnožavati i prodavati CITES životinje.
Pošteni ljudi gaje kameleone recimo, i uspešno ih razmnožavaju i održavaju, i sad će njima da prave probleme. A s druge strane, lično sam bio prisutan kad je ovom gore pomenutom gospodinu, iz Afrike stiglo preko 80 kameleona, koji su narednih par nedelja SVI crkli. Ali svi. I nikom ništa. Od jednog prodatog otplate se svi ostali, jer su u Africi životinje smešno jeftine (agame oko 1 dolar, gekoni 50 centi). I u čemu je onda smisao poštovanja CITESa u Srbiji? Zar nije konvencija potpisana da se zaštite ugrožene vrste od izlovaljavanja? Ili je možda potpisana da se maltretiraju pravi ljubitelji životinja, njihovim glupim pravilima.