pomoć oko leopard gekona

Hvala, već ima podno grejanje, to smo mu odmah stavili, i pošto ploča nepokriva ceo terarijum, jedna strana je ostala nepokrivena, nekih 5-7cm širine. Proverili smo temperaturu sa termometrom ima 28 stepeni, što je mislim idealno. Noću gasimo svetlo i više otvorimo poklopac tako da se temperatura spusti nadam se bar za 2-3 stepena. Vidim po njemu (ili njoj) da je zadovoljan. Kad smo ga kupili rekli su da ima oko 8 meseci, ali ni oni nisu sigurni, ma oni nemaju pojma, prodaju nešto u šta se nerazumeju. Počeo je bolje da jede, i samim tim da izgleda.
Pozdrav Đole i mama

Mama zahvaljuje!
Mi se u kući kladimo, za sad je 3:1 za žensko, ali izgleda je brat upravu. Do tad je Žile, a možda bude i Marina.
Star kažu 8 meseci. Kod mene je nedelju dana i već se jednom presvuko.

Bas lepse izgleda terarijum sa kokosovim tresetom nego sa peskom. Vidim da je mokar treset i preporucujem da skinete poklopac sa terarijuma na par dana jer ce u suprotnom dugo ostati jako vlazno, posto je ventilacija dosta slaba. Leopard gekon se ne moze penjati po staklu tako da ne morate brinuti oko toga.

promena je ekstra ali jedino tu nema ni malo ventilacije kad zatvoris a mislimi ja da je muzijak vide se kao 2 loptice na korenu repa

Pozdrav svima.
Ne bih da otvaram novu temu jer ih je verovatno jako puno pa cu iskoristiti ovu Ziletovu.
Juce sam dobio zenku LG i sinoc sam poceo da ucim o svemu tome. Svidja mi se cela prica i prvo sto bih uradio na svom terarijumu jeste promena podloge. Trenutno je zemlja i neki sitni sljunak preko sto mi se ne dopada i zato bih stavio kokosov treset. Velicina terarijuma je 90x60x40 sto je idealno za nabavku jos jedne zenke i jednog muzjaka. Znam i da svaki gekon mora imati svoje mesto gde moze da se sakrije jer u suprotnom postaju agresivni.
Planiram drvene lajsne da zalepim spolja na staklo i obavezno drveni poklopac sa rupama za ventilaciju. Trebalo bi kupiti merac temperature i vlaznosti vazduha. Da, i foliju bih uzeo za odrzavanje temperature u jednom delu terarijuma.
Na koji nacin odrzavati vlaznost treseta? Citam da se pretvori u prasinu kada se previse osusi.
Koji lepak lepi stiropor,stirodur ?
Eto, ako imate jos neke predloge slobodno napisite. Zao mi je sto neke stare teme nemaju mogucnost pregleda fotografija i linkova.

Attachments

• e2d4ba89-4729-4355-8b3f-4f23513a9f1d.jpg
    e2d4ba89-4729-4355-8b3f-4f23513a9f1d.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 12
  • a9c48fe3-86aa-4004-bf99-e98f763b0970.jpg
    a9c48fe3-86aa-4004-bf99-e98f763b0970.jpg
    43,8 KB · Pregleda: 7
Poslednji put izmenjeno:
Podlogu mozes da promenis, treset je ok. Terarijum je ok za 2-3 gekona ali da budu sve zenke, muzjake nemoj da spajas nikako jer ce ih konstantno pariti(iscrpljivati) i na kraju mogu i da uginu. Treset ne moras da vlazis, jedino im stavi posudu sa vodom.

Hvala loshme.
Evo necega sto sam sinoc primetio a sto mi se nikako ne dopada.
Nokti su jako osteceni i krivi tako da vise idu sa strane nego sto su povijeni ka dole. Neke nokte cak i nema.
Sta mi je ciniti?

Attachments

• rsz_20170420_214557.jpg
    rsz_20170420_214557.jpg
    69,3 KB · Pregleda: 17
To kolko se meni cini jeste zaostala koza od presvlacenja. Ovaj jedan nokad sto crni je moguce da ce i otpasti, ali ne brini ima resenje i za ovo.
Naime u malo posudicu sipas mlaku vodu (ne jako duboko, samo da mu pokvasis prste) i tako ga drzi oko 5 minuta. Posle toga uzmi stapic za usi i polako vuci od gore ka dole preko te koze da je skines. Ako je idalje tesko, jos malo mu potopi prstice pa probaj opet, i gledaj da to uradis sto je pre moguce da mu ne otpadne jos prstiju. Javi kako je proslo

Back