Pogona vitticeps-ljubav na zmajevski način

hh,koliko je dobar filmic.... :)
a provalite kako je muzjak sklopio oci kad......:)
p.s. zenka je dosta krupnija od muzjaka

super je klip.:)) smeshni su jako.nadam se da ce se naci neka ovakva cica i za mog agamca:))

A evo i epiloga ove male ljubavne price...

podmladak_04.jpg

podmladak_05.jpg

malac_02.jpg

podmladak_06.jpg

...privremeni smestaj:

podmladak_15.jpg

u kome za sada zivi osmoro mladih zmajeva, svaki faca na svoj nacin

podmladak_12.jpg

podmladak_02.jpg

podmladak_10.jpg

Pravi su mali dinosaurusi, iako vise podsecaju na pirane dok jedu. Verovatno se tripujem, ali dok ih posmatram cini mi se da svako od njih ima nekakvu svoju licnost i temperament...
Iako, sve u svemu, ima dosta posla, ne kajem se sto sam se u to upustio-prelepo je iskustvo posmatrati kako se razvija novi zivot

Poslednji put izmenjeno:
Evo, nekih dva i po meseca od izleganja prvog jajeta, omladinci polako pocinju da dobijaju stas svojih roditelja. Imau tu jos dosta da se raste, za sada im fino ide :)
ag_02.jpg

2009_1014novo0020.jpg

napredak.jpg

Poslednji put izmenjeno:
Taze fotke...

Najveći mužijak iz legla:
muzijak_01-1.jpg

muzijak_02-1.jpg

Ženka /rezervisana/ najcrvenija u leglu (čisto da je pokažem):
zenka_01.jpg

zenka_02.jpg

I meni najomiljenij Ludi Života, skoro sam siguran da je mužijak, nešto manji od prethodna dva, ali sa najlepšom pastelnom bojom (ne znam koliko se vidi na fotkama). Inače je blago neurotičan i uzimanje u ruke mu nije omiljena zabava. Izgleda da postoji neka obrnuta proporcija između broja cm-a i stepena prgavosti...
Zivota_02.jpg

Zivota_01.jpg

A da, podelu polova posmatrajte kao njverovatniju jer ne sme da kažem da sam 100%pogodio.

Evo sad sam primetila Životu...on je otprilike kao moj Zverko,i slične je i nijanse...mada je i on u tom nekom uzrastu bio užasno histeričan,mada u zadnjih ne znam koliko je miran kao bubica,nema više histerisanja,frktanja i siktanja kada mu se približi neko...valjda se to sve reguliše s' vremenom i sa tim koliko se drži jedinka po rukama,da li je često u toj situaciji ili retko...Zver je svaki dan kod mene pušten po sobi i svaki dan se izležava kod mene u krilu,valjda je i to doprinelo tome da je danas jako miran gušterac...a naravno sve je stvar ukusa,ali meni je Života sad od svih na slikicama najlepši...

Back