Parenje bradatih agama(P.vitticeps)

Mislila sam da Nenada nisam dobro razumela,pogotovo kad sam videla kolika ogromna jaja je polegla.To znaci da sad slobodno mogu i treba da je hranim onoliko koliko zeli da jede?

Da naravno, povišen Ca i vitamini ali ne preterano. Da ne bi izrabljivali ženku ne treba je pariti odmah posle poleganja jaja. Jedino ako sama formira nova od zadržane sperme...

Naravno da se slazem sa tobom i da je necu pariti ponovo, samo me je interesovalo na sta da racunam i prema tome podesim ishranu i spremim mesto za moguce poleganje.

Videćete lako ako podivlja i naglo se popuni jajima i počne da kopa, pa je možete ubaciti u neki terarijum ili posudu sa vlažnim tresetom.

Ona sada posle prvog poleganja jako puno jede,cak sama udje u kutiju u koju istresam cvrcke dok je ranije na sve sto je novo i strano dozivljavala kao stresno a hranu primala ili iz ruke ili svoje posudice.Sad cak i vodu pije iz cinijice sto nikad nije radila.Jaja su bila u poredjenju s kameleonskim ogromna ali se na njenom telu ne vidi velika trauma pa se bojim da je ne ugojim previse a ako bude poleganja za 20-tak dana treba joj energija

Joj toliko prelepih zivotinja, a tako malo mesta :D ! Kimo svaka cast kod tebe bas pocela sezona, prelepi i preslatki su!

Uf izvinjavam se obicno gledam datum ali sobzirom na desavanja kod kima u poslednje vreme mislio sam da je frisko pa nisam proveravao. Cestitke kimu stoje u svakom slucaju :D

Nakon koliko vremena tj sa koliko mjeseci se agama moze dat na parenje..i dali se moze sta dogodit ako sparimo mamu i mladunca ili mladunca od maminog mladuna..ako ste me skuzili..dali ce se parit..

Back