Opšta pravila ponašanja i osnovne postavke foruma

Status
Tema je zaključana.

miljance

Administrator
Registrovao se
9 Jan 2006
Poruka
257
Location
Belgrade
NOVA TEMA

#1 Molimo članove da potraže da li je slična tema već započeta i ako jeste da svoje pitanje ili komentar postave tamo.
#2 Molimo članove da ne skreću sa teme - 'offtopic'. Ukoliko želite da kažete ili pitate nešto što nije vezano za konkretnu temu, molimo vas da napravite novu. Broj tema je neograničen, te nema potrebe da 'škrtarimo' . Naravno, ukoliko se ne kosi sa prvim pravilom.
#3 Poželjno je da naslov teme bude što precizniji. To umnogome olakšava pretragu. Nemojte da stavljate naslove poput 'pomoć' ili 'pitanje'. Napišite lepo o čemu se radi. Tako ćete pomoći budućim korisnicima koji imaju slično pitanje da ne lutaju.
#4 Nemojte postavljati 'duple' teme tj. trudite se da ono o čemu želite da pričate bude koncipirano kao jedna celina koja se po tematici svrstava u jedan od podforuma. Nije dozvoljeno postavljati paralelno teme na više različitih podforuma ili pak u istom podforumu.
#5 "Da ne otvaram novu temu". Što? Ne naplaćuje se. Ukoliko Vaš post nema veze sa onom u kojem želite da postujete otvorite novu temu.

__________________________________________________ ________________________________________________
PORUKE

#1 Ne oživljavajte stare teme, pre odgovora na temu pogledajte kada je zadnji put odgovoreno u temi i da li vaš odgovor u toj situaciji ima smisla.
#2 Forum ima opciju da odbija prekratke poruke. Poruke tipa "da", "slažem se", razni smajliji i ostale poruke bez nekog konkretnog sadržaja će automatski biti odbijene. Trudite se da poruke koje šaljete imaju neki značaj u diskusiji.
#3 Pisanje teme sa svim velikim slovima je po internet bontonu DRANJE i kao takvo je nepoželjno.
#4 Nije dozvoljeno postavljati teme ili poruke koje na direktan ili indirektan nacin (potencijalno) vređaju druge osobe po verskoj, rasnoj, polnoj, običajnoj, političkoj ili nekoj drugoj osnovi. U situacijama kada nije jasno da li je neki post uvredljiv ili nije (čest slučaj sa šalama koje neko shvati preozbiljno), moderatori će odlučivati da li će se takav post brisati ili ne.
#5 Nemojte postavljati teme ili poruke iz dosade - teme treba da imaju smisao i poželjno edukativnu svrhu za teraristiku. Teme koje nemaju nikakvu poentu i koje su postavljene iz dosade biće obrisane.
#6 Sve poruke u kojima želite nešto da kupite ili prodate stavljajte ISKLJUČIVO u male oglase. Takve poruke koje se postave u ostalim delovima foruma biće obrisane.

__________________________________________________ ________________________________________________
OGLASI

Svi članovi ovog foruma imaju pristup oglasima (i prodaji i potražnji) jer je jedan od osnovnih ciljeva pomaganje ljubiteljima egzotičnih životinja da nabave ili prodaju iste, hranu ili opremu za njih. Postoje par pravila koja je neophodno poštovati.
#1 Zabranjeno je postavljanje više paralelnih oglasa. Sve što imate, stavite u jedan oglas. Time omogućavate većem broju članova da ima oglas vidljiv na prvoj strani. Postavljanjem više paralelnih oglasa samo uzurpirate prostor.
#2 U potražnji je dozvoljeno odgovoranje na oglase (u ponudi je ono onemogućeno) ali se sme samo odgovarati sa ponudama ili savetima. Nemojte koristiti to da komentarišete korisnikov oglas. Takve poruke će biti obrisane.
#3 Oglas se može ponoviti tek nakon isteka perioda od 7 dana. Forum će automatski odbiti post ukoliko nije prošlo 7 dana od prethodnog. Zaobilaženje ovog pravila postavljanjem novog oglasa je zabranjeno i povlači kaznene poene.
#4 U koliko oglas više nije važeći, imate dugme prijavi post -
report.gif
.
#5 Svi oglasi se brišu automatski nakon 30 dana od poslednjeg odgovora.

__________________________________________________ ________________________________________________
OPŠTI BONTON

#1 Ako vam se ne sviđaju životinje koje neki član drži, nemojte to komentarisati. Komentare tipa "kako je odvratna", "ti si lud", "koji će ti to" i slične većina nas doživljava van ovog foruma. Ovo je mesto gde se okupljaju ljubitelji egzotičnih životinja i ako vam se one ne sviđaju nemate šta ovde da tražite. (Naravno takvi komentari između poznanika upućenih u šali, kakvih je već bilo, neće biti sankcionisani )
#2 Trudite se da poruke koje pišete budu napisane razumno kako biste mogli da napravite dvosmernu (višesmernu) komunikaciju sa ostalim članovima foruma.
#3 STROGO JE ZABRANJENO : psovanje, psovanje sa zvezdicama (npr. sr***e), direktno napadanje i provokacija korisnika. Takve postove ćemo brisati. Forum ima automatsku cenzuru, pa će većina psovki biti zamenjene sa *******.
#4 Ukoliko Vam poruka nekog člana smeta ili Vas vređa, nemojte se upuštati u svađu javno. Imate u svakoj poruci dugme prijavi post -
report.gif
na koje možete kliknuti i reći šta Vam smeta. Tu prijavu će videti samo moderatori i oni će odlučiti kako i da li da reaguju. NAPOMENA: Moderatori će se truditi samo oko terarističkih tema. Sve ostale osetljive teme poput verskih, nacionalnih, navijačkih i sl. će biti odmah zaključavane ukoliko nekome zasmetaju. Ovo nije forum za takve teme pa je i najbolje da se uopšte ne postavljaju.

__________________________________________________ ________________________________________________
PROFILI ČLANOVA

#1 Zabranjeno je otvaranje dva ili više naloga. Ukoliko ste zaboravili šifru na starom nalogu - možete prostim klikom na reset šifre da je promenite. Ukoliko više ne koristite mejl adresu sa kojom ste se registrovali, možete se javiti nekom od moderatora da Vam istu promeni. U svim ostalim slučajevima će se dupli nalozi spajati a ukoliko su napravljeni da bi se vršila neka zloupotreba, davaće se i kazneni bodovi.
#2 Svi korisnički nalozi koji nisu imali aktivnosti više od godinu dana a nisu nikada imali ni jedan post će biti obrisani. Pretpostavka je da ti nalozi više nisu u upotrebi a pošto nikada nisu ostavili ni jedan post, njihovim brisanjem ništa neće biti poremećeno i samo će se osloboditi baza i to korisničko ime.
#3 Administracija neće udovoljiti zahtevima za brisanjem naloga ukoliko ima postova sa tog naloga. Pazite šta pišete, ukoliko kasnije zažalite zbog toga, nećemo biti u mogućnosti da Vam obrišemo nalog i poruke. Eventulano možemo udovoljiti zahtevu da se na tom nalogu promene ili obrišu neki lični podaci ali brisanje naloga i svih postova nije moguće.
#4 Zahtevi za brisanjem ili izmenom poruka koje ste napisali na forumu će se se razmatrati od slučaja do slučaja. Ukoliko izmena ili brisanje tog posta može imati većeg uticaja na temu u kojoj je postavljen, nećemo biti u mogućnosti da udovoljimo tom zahtevu. Kao i sve ostale zahteve, i ovo možete tražiti klikom na dugme prijavi post -
report.gif
.
__________________________________________________ ________________________________________________
UPUTSTVO ZA MENJANJE IZGLEDA FORUMA

Svaki korisnik može da podesi izgleda foruma po svojoj želji. Kada uđete u Vaš korisnički panel sa leve strane imate stavku "Izmeni opcije". Kada na to kliknete na sredini ekrana, pri dnu imate "Skin foruma". Klikom na jednu od tema Vam se daje mogućnost da odaberete temu koja Vam se najviše sviđa. Klikom na "Sačuvaj promene" potvrđujete izbor i svaki put kada se ulogujete na forum biće Vam prikazana ta tema.

_________________________________________________
JEZIK

Kada uđete u Vaš korisnički panel sa leve strane imate stavku "Izmeni opcije". Kada na to kliknete na sredini ekrana, pri dnu imate "Jezik foruma". Tu možete odabrati da li želite da vam forum bude na Srpskom ili Engleskom jeziku. Klikom na "Sačuvaj promene" potvrđujete izbor. Kada se prvi put ulogujete to će biti "Srpski".

_________________________________________________
RANGOVI KORISNIKA I BROJ POTREBNIH POSTOVA

* Novajlija od 0 do 10 postova
* Član od 10 do 100 postova
* Ljubitelj egzotičnih životinja od 100 do 500 postova
* Zagriženi ljubitelj egzotičnih životinja od 500 do 1000 postova
* Fanatik od 1000 postova

U planu je i dodavanje titule na 2000 ili 3000 postova, ali to ćete videti kada se dotle dođe Pored ovih postoji još i VIP član. Ta titula ne zavisi od broja postova i dodeljuje se članovima po zasluzi.

_________________________________________________
VELIČINA INBOX-А ZA PRIVATNE PORUKE

* Novajlija - 50
* Član - 100
* Ljubitelj egzotičnih životinja - 100
* Zagriženi ljubitelj egzotičnih životinja - 150
* Fanatik - 200


__________________________________________________ ________________________________________________
AUTORSKA PRAVA

Molimo vas da ne kršite tuđa autorska prava kačenjem tuđih slika, kopiranjem tuđih tekstova, itd... Ako bas zelite da to uradite preporucujemo da prvo pitate autore doticnog materijala za dozvolu. Posebno apelujemo na korisnike da ne prisvajaju tuđe radove. Urednici ovog sajta zadržavaju pravo da uklone neprikladan sadržaj.

_________________________________________________
DISCLAIMER

Vlasnici i osnivači ovog sajta ne snose odgovornost za sadržaje poruka korisnika na forumu niti bilo kakve posledice koje eventualno mogu proisteći korišćenjem foruma ili sadržaja na forumu.

_________________________________________________
ZAKLJUČAK

Ovaj forum je napravljen sa ciljem da okupi ljubitelje egzotičnih životinja i da pomogne u njihovoj medjusobnoj edukaciji i razmeni iskustava. Ukoliko se sa pravilima ne slažete iz bilo kojih razloga (sputavaju Vašu kreativnost, vređa Vas pomisao da Vaša reč u bilo kakvim raspravama ne bude zadnja, jednostavno volite provokacije i svađe ili je pak u pitanju bilo koji drugi razlog), dozvolite da Vam zahvalimo što ste imali toliko strpljenja za čitanje ovih pravila, te Vas upućujemo na druge sajtove ove tematike sa našeg govornog područja.

Pravilnik je podložan promenama.
 
Status
Tema je zaključana.
Back
Top