Nova verzija foruma II

Još jedam mali update odrađen. Nikakve bitne promene sem mobilne verzije koja je sada malo naprednija. Prethodno nije postojala mogućnost da se izmeni tekst kada se koristima mobilna verzija foruma što sada može.

Pošto je u pitanju nova mobilna verzija, ako nekom pravi problem jer mu telefon pokušava da pronađe staru, samo neka je ručno izabere. Sem toga, ne bi trebalo da bude ikakvih razlika u odnosu na staru verziju.
 
Za one koji vole aplikacije umesto mobilne verzije a imaju telefon sa android ili iOS operativnim sistemom, mogu forumu pristupiti i preko Forum runner aplikacije. Forum runner je u ovoj verziji deo vbulletin koda tako da je potpuno podržan od strane proizvođača softvera koji koristimo za forum i za isti imamo i tehničku podršku. Nedostatak 'fabričke' integracije je i bio razlog zašto do sada nije bilo ovakve funkcije.

Dosadno obaveštavanje kada se forumu pristupi sa mobilnog je isključeno tako da je jedini način da se forum nađe iz same aplikacije. Kada skinete aplikaciju (postoje besplatana i plaćena verzija, besplatana je samo za čitanje), u pretrazi otkucajte Teraristika.org i ulogujte se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

Dosta smo istestirali ovakav način pregleda foruma i sve radi jako lepo. Ukoliko neko ima problema, neka javi pa da rešavamo ::D
 
Odg: Re: Nova verzija foruma II

ja imam dve primedbe kada idem na forum preko mobilnog telefona...
prva je da ne moze nista da se otvori na nacin "open in new tab", a druga je da nema opcija "obelezi sve forume kao procitane"...
eto, to je sto sam za sada primetio da mi fali :)
imao sam i malih problema kada sam hteo da odgovorim na privatnu poruku preko telefona, ali se sada ne secam sta je tacno bio problem, tako da ne bih sada da nagadjam sta je bio problem...
uglavnom, te dve primedbe me nerviraju, zato i ne idem bas cesto na forum preko telefona...
to je to za sada :)
 
Imaš opciju da odabereš punu verziju ako ti treba neka napredna funkcija. Mobilna verzija je uprošćena da bi ostvarivala što manji protok i manje opterećivala telefon.
 
@patak - sa forum runner-om imaš "obeleži sve forume kao pročitane" i nema problema sa odgovorima na privatne poruke.
 
Mislio je na mobilnu temu, koja može da otvara u novom prozoru ali nema ozanačavanje svih foruma kao pročitanih. To se lako sredi prelaskom na punu verziju ;)
 
Aha, nisam skontao da misli konkretno na mobilnu temu. Onda je pogrešno shvatio svrhu te mobilne teme.
 
Pa problem je što se mobilna tema nameće sama kada se forumu pristupi preko mobilnog. Ni ja nešto ne volim da je koristim jer je ograničena, doduše, meni trebaju alatke za moderaciju kojih u mobilnoj temi nema ::D

Mislio sam da isključim automatsko prebacivanje na mobilnu kada se pristupa sa telefona ali je ipak lakše preći na punu sa mobilne (na dnu se nalazi link) nego odabrati mobilnu kada se forum prvobitno otvori u punoj verziji. Naročito ako je mobilni sa manjim ekranom.
 
znaci, jednostavno, samo odem na punu verziju i to je to :)
 
Urađen je još jedan update. Glavna novost je deo "Novosti?" na vrhu. To je kao lista dešavanja koja se stalno osvežava. Probajte... Ostalo su uglavnom tehnička poboljšanja.

Javite ako ima problema, nisam imao vremena da istestiram teme sa novom verzijom pa ću to u hodu.
 
Dal' sam corav ili sta,ali ja nesto obelezeno sa "novosti" nigde ne vidim,a i nestala je pocetna strana!
 
Aha, to je na teraristika tamni temi, na ostalima radi. Trebam to da sredim....
 
Jeste,ali sad vidim Articles umesto Pocetna,zatim Blogs i nema Sta ima novo!
 
Koju temu? Sada sam probao sve i svuda lepo stoji...
 
Na svim temama.Inace koristim Teraristika tamni.

Evo ga! Vratili se Pocetna i Oglasi.Samo jos nemam Sta ima novo.
 
Daj ti neku sliku toga, evo kako to kod mene izgleda...

Naslov.jpg
 
Evo sad vidim da gledaš Activity stream a to je pod "Novosti?" Kako si do toga došao ako nemaš link?
 
E je..s ga,to je to.Znaci promenio si Staima novo.Steta,taj mi je bijo najbolji.Evo ti jos jedan problem:Svaki put kad udjem na Teraristiku vraca mi na svetlu temu.
 
Šta ima novo je pokazivao samo nove postove i nalazi se pod linkom "Novi postovi" ispod "Novosti?"

Što se tiče vraćanja, to ne bi trebalo. Ako hoćeš da osiguraš da ti to ne radi, idi u podešavanja u profilu i tamo namesti.
 
Back
Top