Mrtva A.avicularia

Kuni :
Vidim da se desava, ne znam zasto, ali mala Maculata je uginula?

maculatadeadfr2.jpg

That makes two of us ::)

kimo :
Pa ako mislis na crve onda oni mogu i bez icega,mada kako ti se oni ne jedu medjusobno ako im ne stavis nikakve salate ili necega odakle ce da dobiju vlagu, meni su se jeli bez toga...a za bube mislim da je neophodno staviti jer im treba posle metamorfoze da bi povratile tecnost. Ja ih drzim u kutiji sa ventlacijom i u smesi koncentrata, malo piljevine i jos nekih gluposti i isto sa kartonima od jaja i sve funkcionise zasad super i jako brzo rastu...

eto... ovako ja držim fobase..ne hranim ih posebno niti ništa... jedu ovo u čemu jesu..otvorena kutija...bez ikakve vlage... i kao što se može vidjeti..nema nijednog mrtvog insekta...

zoophobasmorioqv4.jpg

moram navest da ih ja ne uzgajam već držim za hranu...

Pa da to je vec druga prica...mogu se crvi tako drz ati ali se bube moraju drzati sa vise vlage u zatvorenom i treba crvima davati povrce i voce radi vitamina koje kasnije unese zivotinja u sebe preko njih.

ja ulazem vise u crve i cvrcke nego u devojku... na pijaci me svi znaju ko hju grant (grad kako god se pise) jer sam svake njedelje tamo i pazarim povrce i voce .. cimanje u djavola svi misle da sma nutricionista ili vegetarianac....mada sa 105 kila poceli su da sumnjaju

a bube se drže u posebnoj kutiji, sa piljevinom, zemljom, komadima trulog drveta, i onda da si siguran da neće doći nametnici staviš unutra babure....

te živine (Isopoda) se smotaju u kuglicu..ali ima i jedna vrsta..koja izgleda slično..malo je plosnatija i nemože se smotat u kuglicu.. ta vrsta se može koristit i u terarijima sa manje vlage... vidjeli ste to sigurno ...

Back