Lizard_King
Ljubitelj egzotičnih životinja
jao jao ...
Kako volim ovu zivotinjicu ..
nazalost nije vise kod mene ...
Kako volim ovu zivotinjicu ..
nazalost nije vise kod mene ...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Stavljao si daždevnjaka na glavu? On je otrovan, mogao si gadno da prođeš da ti je otrov završio u očima ili na ustima.
Nije preterano toxičan za ljude, ali za druge životinje može da bude. Ako si ga imao 2 godine, onda sigurno nije puštao otrov, što je dobro. Čak ni u prirodi neće najčešće da puste otrov ako ih uzimaš, ali može da bude gadno ako ti dođe u oči. Inače, super je daždevnjak!
Haha, pazi da ne prođeš kao Jim![]()
Nego, lep daždevnjak, jel to ženka? Deluje baš uhranjeno. Zašto si ga pustio?
Ja sam prvi protiv
Ranije sam i ja čuvao daždevnjake, ali nikad nisam imao ovolikog primerka. Zanimljiva je metarmofoza iz larve u daždevnjaka. Larve mogu lako da se čuvaju ako imaš adekvatnu hranu za njih.
Gliste su jedna od najhranjivije žive hrane za guštere. Ali ne smeju da im se daju, jer mogu da im prenesu parazite. Ja sam ranije hranio bradonju glistama koje sam gajio, ali se razbolela bila, pa je moguće da je to bio razlog. Daždevnjaka si mogao da hraniš glistama jer je iz prirode, pa ima drugačiji imunitet od terarijumskih životinja.
Nemoj ni povremeno, ako hoćeš mene da poslušaš. Gliste nose mnoge parazite, posebno ove iz prirode.
Phobasi i lateralisi su super hrana![]()
Gliste su jedna od najhranjivije žive hrane za guštere. Ali ne smeju da im se daju, jer mogu da im prenesu parazite. Ja sam ranije hranio bradonju glistama koje sam gajio, ali se razbolela bila, pa je moguće da je to bio razlog. Daždevnjaka si mogao da hraniš glistama jer je iz prirode, pa ima drugačiji imunitet od terarijumskih životinja.
niko ne preporucuje da se on uzima u ruke jer mi njemu nanosimo vise stete nego on nama. Njegova koza se isusuje i time povredjuje uzimanjem u ruke, znaci to nikako nije dobro za njega... To je prelepa zivotinja,al iskljucivo za gledanje.
Da se nadovezem na pricu o drzanju dazdevnjaka u rukama,posto sam ga i ja cuvala neko vreme - on jeste toksican za nasu kozu ili bar tako svuda pise, al sto je jos bitnije niko ne preporucuje da se on uzima u ruke jer mi njemu nanosimo vise stete nego on nama. Njegova koza se isusuje i time povredjuje uzimanjem u ruke, znaci to nikako nije dobro za njega... To je prelepa zivotinja,al iskljucivo za gledanje.
Apsolutno se slažem sa ovim. Nije frka ponekad uzeti daždevnjaka u ruke, ali baš ponekad. Isto važi i za ostale vodozemce.
Lepo si ovo napisao. Treba obezbediti sve ove uslove da bi se čuvao. Jedino što se kod mene razlikovalo je to što ih nisam kupao, niti sam im stavljao velike posude sa vodom. Držao sam ih u terarijumima sa samo malim i plitkim posudama za vodu, dovoljnim da mogu da stanu unutra. Tako sam pročitao na mnogim mestima - "The water bowl should not be very deep, as Fire Salamanders are bad swimmers" (http://www.reptileallsorts.com/firesalamander cj-cs.htm). Oni u prirodi retko ulaze u vodu, ženke kad polažu jaja i slično. Kao larve su odlični plivači, a telo im je hidrodinamično, međutim, sve se menja kad jednom izađu na kopno![]()