Lišće šargarepe...

kimo

Fanatik
Interesuje me jel neko davao lišće šargarepe Bradatim agamama ili bilo kojim biljojedima ili insektima? Da li se sme davati?

Ja sam davao insektima, ali nisu bile kupljene na pijaci vec iz baste.posto je danas sve puno pesticida pa ako nisi siguran u poreklo onda daj na sopstvenu odgovornost

davao sam i ja dubijama i lateralisima,nema nikakvih promena u koloniji,po meni ne bi trebalo da škodi

bez veze mi da citiram sve postove pre mene jer sam i ja davao bubama ali opet iz moje baste jer ne verujem pesticidima koji se koriste na njivama
i jabuke koje jedu moje bube su iz baste jer nesto im se nesvidjau kupovne ove nafrizirane sto netrunu i nemaju crva ;)

Davao sam ja ali neće da jede. Mada je beba pa neće ništa od povrća da jede ::D

Javiću kada počne ;)

Inace se od lisca sargarepe prave lekoviti cajevi,tako da je sigurno zdravo. Mislim da mozes davati agami slobodno. Ja iguani redovno dajem lisce sargarepe da klopa.

ja skoro redovno dajem list sargarepe i agami i iguani i ne zale se...

Zelje i ostalo lisce

Da ne otvaram novu temu, da li zelje sme da se daje agamama i iguanama, i uopste, da li ima neko "lisce" ili povrce koje ne treba davati (sem spanaca i brokola iguani i sl.)? Ako ima, molim da napisete da li je samo za iguanu zabranjeno, ili i za agame. Hvala!

za sve je zabranjeno ono sto pise na mm sajtu da nije za iguane..nema razlike .radi se najcesce o oksalatnim kiselinama

Na tvom sajtu ne pise za SVO povrce koje mozes naci na pijaci, a ja ne mogu samo da pogledam biljku i da znam da li sadrzi puno oksalata ili ne! A ima i voca i povrca koje je puno fosfora, pa ga ne treba davati iguani, jer je iskljucivo biljojed, dok agamama moze pomalo, jer prave balans unosom kalcijuma preko insekata. U tome je razlika!

Poslednji put izmenjeno:
A ja jos nisam dobila odgovor o zelju i ostalom povrcu sa pijace (kojeg nema na listi nutricije)... Mada sam zelje dala i nisam primetila problem.

Back