Leopard Gekon neće da jede/otekli analni otvor

Vaskezz

Član
Registrovao se
28 Apr 2009
Poruka
20
Location
Beograd
Pozdrav svima.

Imam mužjaka Leoparda starog oko 8 godina. Što se tiče ishrane, u poslednje vreme neće da jede. Imao je i ranije takve periode da ne jede po mesec dana iz nekog razloga, pa posle jede k'o lud. E ali sad nije jeo sigurno mesec i po dana, kad god mu prinesem fobase neće ni da čuje, probao sam i sa dubiama - ista priča... Izgleda normalno, kreće se normalno, pije vodu... Ali ima jedna stvar koja mu se iznova javlja u poslednjih godinu dana: deluje kao da mu je analni otvor mu je otekao pa prođe samo od sebe posle nekog vremena. I tako bude sve okej dok se posle nekog vremena to opet ne dogodi. Nije zatvor zato što on sve vreme obavlja nuždu. Na veterinarskom u BG-u naravno nisu znali o čemu se radi i samo su ga narokali vitaminima. Obično to nije uticalo na ishranu, koliko sam primetio, ali sad počinjem da brinem. :confused:
Ideje i predlozi?
 
koja je vrsta podloge? cime ga josh hranish?
eventualno bih dubije preskocio u ishrani (muzijake posebno) zbog tvrdih krila. znam da mi je to neko pomenuo, da mogu da oshtete creva, ili tako neshto...
 
Podloga je TerraSand žuti pesak, a preko zime ga uglavnom hranim samo fobasima, pa od proleća ubacujem i cvrčke i rovce. Za dubie si u pravu, uzeo sam ih samo da bih video da li mogu da prođu. Jeo ih je par puta i onda je batalio.
 
moja preporuka, shto se ishrane tice je da ga hranish fobasima i lateralisima, znam da sam negde procitao da oni imaju najbolji odnos valjda proteina i masti, a ovo ostalo bih izbegao, pogotovo shto sam cuo slucajeve da cvrci i rovci mogu da povrede zivotinju... moja zenkica voli tenebrije da jede, ali one valjda imaju previshe fosfora, shto im je loshe za vid i bubrege.
Shto se peska tice, znam da je masa ljudi imala problema sa gekonima i peskom (zatvorom), ja sam isto zenkicu drzao na pesku do pre godinu dana... Pogledaj u sledecem izmetu da li ima peska, tj da li vuce na boju peska, ako ima (a i ako nema) promeni mu podlogu...
Stavi ga u mlaku vodu, to bi trebalo da mu pomogne oko zatvora...
Moja preporuka, shto se podloge tice, je da stavish treset (i ako pojede nije strashno), ili ubruse...
Javi kako napreduje i javi da li hocesh da ga parish.
Pozdrav!
 
Hvala za savete, sve ću ih primeniti. Počinjem sa podlogom i toplom vodom. Što se tiče parenja, vala zaslužio je, samo da sredim ovo. :)
 
Back
Top