I ova je zelena ... znam da je glavni autor prof.dr.Vitomir Chupic sa katedre za farmakologiju a za ostale ne znam kako se zovu...
Ja je nisam detaljno chitao ali kolko sam onako preleteo pogledom uglavnom su povrshne informacije o drzhanju i o samim zhivotinjama mislim da je vishe bazirana na bolesti,povrede i tretiranje istih...doziranje lekova,aplikaciju lekova i tako to ... tako da je vishe veterinarska knjiga...
Inache neko je spomenuo da su tu i zamorci,ptice,hrchci i tako dalje... verovali ili ne to spada u egzotichne ljubimce. Mozhda ne sa tachke gledishta ljubitelja,ali sa struchne tachke gledishta egzotichni ljubimci su sve one zhivotinje koje nisu DOMESTIFIKOVANE! e a kod nas su domestifikovane zhivotinje : Krave,konji,ovce,koze,pernata zhivina,psi,machke ...hm ne znam da li sam neshto izostavio ali od kutjnih ljubimaca sve shto nisu kuce i mace sa struchne strane gledishta smatra se egzotichnim ljubimcem jer su ove 2 vrste vetj dugo u kontaktu sa ljudima i ne zhive slobodne u divljini (Felis Domestica i Canis Familiaris) vetj u divljini postoje samo njihovi srodnici (ovo isto vazhi za stochne vrste) Tako da ...sve shto nije vetj duzhe vreme u sazhivotu sa ljudima,ne zhivi na podruchiju srbije i egzistira kao takva vrsta u prirodi smatra se egzotichnim ljubimcem...
E da umalo da zaboravim knjiga koshta mislim 700 din