EGZOTICNI LJUBIMCI

Ne verujem, ali poruči. Ja sam svoju "The tarantula keepers guide" poručio preko amazona. Ako ti pošalju običnom poštom a ne kurirom poštarina je relativno mala. A pakete sa jednom knjigom carina ni ne gleda :)

To je ubedljivo najbolja varijanta.

Probao sam ja jos ranije da narucim preko jedne nase knjizare knjigu ali je cena bila nerealna.
Probacu sad da narucim preko amazona.

Evo danas sam je naručio košta 295 kuna i dolazi mi za 4 dana:

1843309726.jpg

Predobra knjiga :wink:

Baj d vej

Imam i :

snakes-200.jpg

Isto ok knjiga

Onda o kameleonima imam

t_16626_01.jpg

dobra knjiga ja imam novije izdanje ali nisam mogao pronaći sliku na netu... ima svega i svačega o kameleonima...

i....

0764100769%20TARANTULA%20KEEPERS%20GUIDE,%20BREF.jpg

netko ju je već spominjao prije....

imam još dosta toga....ali stavit ću ih drugi put...

Ovaj Tarantula Keeper's Guide upravo cekam da mi stigne, sve sa postarinom me kosta nesto ispod 13e a narucio sam preko jednog engleskog sajta. Sto se tice Amazona, nije los mada im je postarina nesto skuplja, i naravno ja savetujem Amazon.com a ne Amazon.co.uk jer engleska verzija ipak "ubija" sa funtama. Sve gore spomenute knjige nabavljao sam preko interneta i bile su u rasoponu od 8-12e sa postariniom. Kod nas vredi zaviriti u prodavnice IPS-a, ja sam nabasao na Encyclopedia of Reptiles and Amphibians - Chris Mattison (tvrdi povez, 280str), za nekih 700-800 din. a na koricama stoji cena od 17.95 funti!?

Jel bi mogao napisati adresu tog engleskog sajta da pogledam sta ima.Sad sam video da u Platou ima reptiles and amphibians samo joj je cena malo velika 2400 dinara.

nisma vas bas pratio skro9z mozete li (vi koji ste narucili da mi napisete na tredu sta ste narucili?
planiram i ja da uzmem nesto pa da se ne poklapamo ... da uzimamo iste stvari :D

ljudi ako ste resili da pravimo knjigu. Ja sam tipograf po zanimanju, jos nisam naucio sve sto treba o tipografiji. Ali imam prijatelje koji mogu da na pomognu pri sklanju knjige...a mogu i ja (isto mogu i pri stampi). Razmislite pa da ja vidim sa njima da li ce moci to da nam odrade. :wink:

Shto se tiche ove knjige to je pisao prof.Chupic sa Katedre za farmakologiju... a ovi ostali su mislim sa Katedre za Internu medicinu.. naravno na veterinarskom fakultetu... gledao sam knjigu tj prelistao i nije uopshte tolko losha... za veterinare...Nekom ko je laik ne mozhe bash mnogo da koristi...ali veterinaru koji je vetj nauchio patologiju i ostalo mozhe dobro da dodje kao priruchnik za bolesti i lechenje egzotichnih ljubimaca koji su generalno u expanziji...Gledatju uskoro da je kupim poshto su mi roditelji veterinari a i ja budutju tako da ne mozhe da shkodi.. a onda tju motji da vam iznesem i mishljenje struchnjaka shto se tiche struchne strane knjige...

A naravno da se sve mozhe natji na internetu ali je mnogo lakshe kad imash sve na jednom mestu i na srpskom i za relativno male pare... Ako je neko kojim sluchajem zainteresovan za ovu knjigu a nije iz bg-a neka mi se javi nije problem da je kupim i poshaljem i onako sam svaki dan na faxu :)

@Aign0r: koliko je knjiga ? Davno je nisam video.. Cisto informativno, nije da bih je sad odma kupio... :)

ja sma naiso na knjigu o egzoticnim zivotinjama pisao je profesor nikola popovic i jako je slaba...
e sad ne znma koja je ta knjiga o kojoj ti pricas jer znam da je ova koju sam ja spomenuo jedina knjiga na sprskom za veterinu....mozda je ista ..izdanje okoje sma ja video je zelena ...i uzasno slabo stoji sa informacijama .vise je informativna..
ajde napisi nesto o njoj, sadrzajuu i drugim relevantnim informacijama jako me zanima..ali ako je kalibra ko ova ne zanima me

I ova je zelena ... znam da je glavni autor prof.dr.Vitomir Chupic sa katedre za farmakologiju a za ostale ne znam kako se zovu...
Ja je nisam detaljno chitao ali kolko sam onako preleteo pogledom uglavnom su povrshne informacije o drzhanju i o samim zhivotinjama mislim da je vishe bazirana na bolesti,povrede i tretiranje istih...doziranje lekova,aplikaciju lekova i tako to ... tako da je vishe veterinarska knjiga...

Inache neko je spomenuo da su tu i zamorci,ptice,hrchci i tako dalje... verovali ili ne to spada u egzotichne ljubimce. Mozhda ne sa tachke gledishta ljubitelja,ali sa struchne tachke gledishta egzotichni ljubimci su sve one zhivotinje koje nisu DOMESTIFIKOVANE! e a kod nas su domestifikovane zhivotinje : Krave,konji,ovce,koze,pernata zhivina,psi,machke ...hm ne znam da li sam neshto izostavio ali od kutjnih ljubimaca sve shto nisu kuce i mace sa struchne strane gledishta smatra se egzotichnim ljubimcem jer su ove 2 vrste vetj dugo u kontaktu sa ljudima i ne zhive slobodne u divljini (Felis Domestica i Canis Familiaris) vetj u divljini postoje samo njihovi srodnici (ovo isto vazhi za stochne vrste) Tako da ...sve shto nije vetj duzhe vreme u sazhivotu sa ljudima,ne zhivi na podruchiju srbije i egzistira kao takva vrsta u prirodi smatra se egzotichnim ljubimcem...

E da umalo da zaboravim knjiga koshta mislim 700 din

Imam ja tu knjigu, nije toliko losa. Nema puno informacija, ali bolje ista nego nista. :D
Inace, pisalo je nekoliko autora, a pored informacija o najcescim bolestima postoje i tabele sa dozama lekova koji se primenjuju, i nisu tako lose. Mislim da su one namenjene veterinarima.
Usput, tu su i kratka objasnjenja o cuvanju nedomestifikovanih kucnih ljubimaca. Bice jednog dana i boljih knjiga, nadam se. Izaslo je pre jedno godinu dana i novo, dopunjeno izdanje ove knjige, sa drugacijim koricama, ali ga ni ja nisam odavno video.

esdi pomozi...da li je to ono sto si mi ti pomogo da je pronadjem u platou?
ako je to to onda (za mene ) to ne vredi nista...
tabele zna svaki veterinar tako da nista vredno ne moze da se nadje...
naravno vrednost toga je sto ej na srpskom i na jednom mestu osnovne info.
naravno ni na kraj pameti mi nije da vredjam autore ali ja sma trazio nesto malo podrobnije ....to i na netu moze da se nadje....ako znas engleski.

hvala na objasnjenju

Jedan od autora knjige na koju sam ja mislio je bio V. Chupic.. E sad sta si ti bio nasao to samo ti znash.. :lol: Mada je verovatno ta, samo sto tebi nije potrebna [dosta znas].. ;)

Back