Bogomoljka

pozz svima ja sam pre neki dan uhvatio jednu bogomoljku u basti i braon je boje ali sam primetio da joj je stomak bas veliki mozda nije polozila jos uvek jaja?

то ти је женка 98%

i ja isto mislim...#### me nesto komp pa ne mogu da ubacim slike pokusacu kasnije ali nzm da li da je pustim?

Zdravo,ovo je moj prvi post na forumu.Imam dve zenke bogomoljke ove evropske,Mantis religiosa.Jedna je polozila 3 plodnih kokona a druga 2 plodna kokona.(mogu da snesu do 6 kokona u životu).Za neku nedelju ipo dobijam Phyllocarnia Paradoxa (Ne možete naći u našim krajevima),žive na madagaskaru.Šalje mi neki iz engleske u L3-L4 fazi.Jel ima neko iskustva sa ovom vrstom?

Ih druze nemamo iskustva nikako sa africkim vrstama mada kontam da nisu zahtevne proguglaj malo ###...

Nije PhyllocARnia paradoxa nego PhyllocRAnia paradoxa. Sumnjam da ce se uopste kretati s obzirom da je sklona kamuflazi bas poput listolikog palicnjaka.

@ Hey-ho a dobro,mala greška u pisanju.Valjda će se kretati kad nije gladna
@DigiNS Tamo na engleskom forumu o bogomoljkama (UKMF) sam čuo da je ova evropska jedna od težih za čuvanje,ali nama ne zato što živi u našim krajevima,a ta sa madagaskara jedna od početničkih.Meni one izgledaju zanimljivo,a Idolomantis Diabolica su još bolje,samo što su mnogo teže za čuvanje od ovih evropskih...

@ Hey-ho a dobro,mala greška u pisanju.Valjda će se kretati kad nije gladna
@DigiNS Tamo na engleskom forumu o bogomoljkama (UKMF) sam čuo da je ova evropska jedna od težih za čuvanje,ali nama ne zato što živi u našim krajevima,a ta sa madagaskara jedna od početničkih.Meni one izgledaju zanimljivo,a Idolomantis Diabolica su još bolje,samo što su mnogo teže za čuvanje od ovih evropskih...

Ihahaj idolomantis diabolica je prelepa i preskupa ! :D

Evo pre neki dan druga zenka je snela njen treci kokon.Sad ukupno imam 6, (plodnih) uskoro 7 (valjda neplodno)

Ova bogomoljka na videu je ocigledno oplodjena :) Mogu razne Mantis religiosa je najcesca ne znam ostale kako se zovu na latinskom tako da ne mogu da ti pomognem

Muzjak kod Mantis religiosa, ima duze antene od zenke. Njegove su oko 4-5cm dok su njene oko 2 cm. Abominalnih segmenata odrasli muzjak ima 8 a zenka 6 i poslednji joj je dosta sirok.

Back